lördag 23 augusti 2008

Dag tre

Morgon dag tre,
har sovit jättedåligt i natt, kunde knappt inte sova alls. Är dock väldigt pigg och är lite sugen på att ge mig ut och mountainbika lite... Alla har förberett mig på att det är jobbigast i början. Jag har faktiskt inte haft det så jobbigt om jag ska vara ärlig, men jag tror att idag blir det nog värre. Kolhydratsreserverna borde börja lida mot sitt slut nu och det ska blir intressant att se hur kroppen reagerar, jag är iof väldigt hungrig hela tiden men det är hanterbart.

Jag dricker riktigt mycket och ligger säkert över tre liter om dagen. Dricker även hett te, det dämpar hungern riktigt bra tycker jag men jag är inte riktigt säker på att det är ok att göra det. Det är ju iaf. urindrivande så för varje kopp dricker jag en halvliter vatten efteråt. Som sagts nedan så går maträtterna också bra. Det är enklare att äta rätt när det inte finns något att välja på, det går inte att supersiza nåt och det slinker inte med en bea eller nåt annat. Positiv inledning således men med ganska ödmjuk inställning till att det kommer bli jobbigt snart. Enda nackdelen jag hittills känt är att jag har svårt att kontrollera mitt humör, jag blir lätt irriterad men jag försöker intala mig att det är för att jag är hungrig och då brukar jag bara gå iväg till ett annat rum en stund sen går det bra.

Att äta i fyratimmars intervaller funkar också rätt bra. Det innebär iof. att jag får äta själv hela tiden men det går ändå tycker jag. Har medvetet valt att inte sitta med vid matbordet när dom andra äter. Jag blir hungrig hela tiden och tycker att just luktsinnet har blivit riktigt känsligt.

Att kroppen innehåller massa vatten blir rätt uppenbart. Jag har tappat 3,2 kg på 2 dagar och det är naturligtvis inte för att jag gått ned i fett men det är ändå intressant att se hur mycket som kan bindas upp.

Stalingrad

Under andra världskriget då tyskarna blivit omringade i Stalingrad så skars ransonerna kraftigt ned till 1000 kalorier om dagen, stridsdugligheten avtog och soldaterna drygade ut kosten med hästar och hundar. Jag ska äta 500 kalorier om dagen...och inte en vovve i närheten...
A horse, a horse, my kingdom for a horse

smaker smaker

Nu har jag klivit igenom alla de fantastiska rätter som Itrim har att erbjuda i form av måltidsersättningar (tror jag). Jag är faktiskt positivt överraskad och var orolig för att allt skulle smaka så där. Men jag har ännu inte gått på en rejäl nit vad gäller maten. (ska blir intressant att se om jag tycker det om 6 veckor)

Shake (pulver). Helt ok om man blandar dom med 2.5 dl vatten och inte 3.

  • Vanilj shake --> ok, ätlig men sämst i listan.
  • Jordgubbs shake --> Ganska bra.
  • Choklad shake --> också ganska bra men lite bättre än jordgubb och således bäst av shaker.
Shake (färdigblandad) 200kcl så bara en om dagen.(finns bara vanilj tror jag). Smidig att ha med sig på stan.

  • Vanilj --> Ganska bra,
Bars (små power (?!) bars som är utformade som en snickers (typ)). Enda tuggmotståndet. Har kört som mellanmål (måltid 3)

  • Vanilj--> Bra, gillar den.
  • Choklad--> Bra, helt ok också.

Soppor (pulver som blandas med 3 dl vatten, som rörs om under uppvärmning i kastrull). Enda varma alternativet för mig. Äter som "Middag" (måltid 4). Jag är egentligen ingen soppälskare (fast varje gång jag äter soppa gillar jag det iof) men jag tycker dom var riktigt bra faktiskt. Snabbt och enkelt men ändå varmt.


  • Potatissoppa --> Bra över förväntan.
  • Tomatsoppa--> Bra över förväntan.

Konklusion: Jag är som sagt positivt överraskad. Rätterna är helt ok och jag såg framför mig att jag skulle äta chokladbars i tre veckor men alla alternativ går att "leva" på. Så vi får se om några veckor kanske jag har en annan uppfattning men initialt så ska det nog gå bra.

torsdag 21 augusti 2008

Nu KÖÖR VI

Har precis slängt i mig min första måltidsersättning. Chokladshake stod på menyn, den var faktiskt helt ok, förvånansvärt söt i smaken måste jag säga.

hur som helst NU ÄR JAG IGÅNG!!! bara 279 ersättningar kvar = )

onsdag 20 augusti 2008

Mätning

Jag måste naturligtvis kvantifiera min oundvikliga framgång genom att mäta mig.
Bilden ovan visar vad och var jag ämnar skriva ned:
Således en första mätning:

Torso:107
Midja:107,3
Stuss:110,5
Lår:69,3

Det börjar...

Var på sån där inledning i måndags.... det var både bra och dåligt.. det bra var att jag har växt en cm och det kommer ju som en överraskning när man är 30+, jag är således 175 cm. Det faktiska (och tyvärr det dåliga) var att jag gjorde en del andra mätningar som sa följande:
jag väger 96,3 kg
har ett BMI på 31,6
en fettprocent på 25,7%
Detta visade att jag således lider av fetma enligt BMI tabellen men hade mer muskler som gjorde att jag hamnade på övervikt... Det känns ändå rätt ointressant då jag är sjukt överviktig hur som.
När vi satt där fick jag gå igenom hur det kom sig att jag var där och bla. kom jag fram till att jag gått upp 10kg på ett år... och sammanlagt 25 på 9 år. Det var rätt intressant att sitta där och prata lite om sig själv. Jag hade förstås en orgie i självömkan och försökte bara sätta låga betyg vad gäller min nuvarande fysiskastatus. (jag ville bla. betygsätta min motionsnivå till en stark 1:a (skala 1-5), det tyckte hon var lite väl lite om man springer en mil några gånger i veckan. Vi resonerade oss fram till en 3:a).
Det var hursom ett bra möte och jag tror faktiskt det var viktigt att gå igenom lite mål och tankar kring varför jag ska göra det här.
Det mest positiva var att det egentligen inte fanns ett officiellt startdatum. Det innebär att D-day egentligen inte finns... Därför har jag bestämt att IMORGON!!! kör VI!! Jag kommer således att vara klar med första fasen den 30 oktober.

Under dessa 10 veckor är det bara måltidsersättningar som gäller 4ggr om dagen. "snabbt men enformigt" heter upplägget. Om det är snabbt vet jag inte men enformigt verkar det iaf vara.

Innan man börjar är man tvungen att skriva på ett papper där man säger att man blivit informerad om riskerna med denna metod.

Risker:
Muntorrhet
Dålig andedräkt
Diarré
Förstoppning.
Huvudvärk.
Illamående/kräkning
Yrsel
Muskelkramp
Hunger
Håravfall
Gallsten
Gikt

Det ska nog gå bra det här
Nu kör VI!!

söndag 17 augusti 2008

slö helg

Söndag eftermiddag... jag har knappt varit utanför dörren sedan i går morse...jag har gått sammanlagt 30 meter på sin höjd, bra jobbat. Var iof bakis på lördagen men det känns mer ok då jag ska kliva in i 10 vita veckor snart (undra när det var senast?).

Kommer på mig själv att jag försöker äta sånt som jag inte kommer äta på ett tag, det var pannkakor, vitt bröd, o'boy, pommes frites och annat dumt, var dessutom en stor förespråkare för att äta pizza hut en lunch nu i veckan (som styrdes bort av smartare människor än jag). Känner mig lite ambivalent till det, visserligen är sommaren slut och det skall bli ordning i leden, å andra sidan kan det finnas poänger med att faktiskt beta av vissa saker innan det sätts igång...

Den här veckan har jag ju slutat med cola light och det känns helt ok nu (eller gjorde redan i onsdags) nästa vecka är målet att dels äta lunch ute varje dag men även försöka äta bra. Det första klarar jag det andra kan bli värre...jag har som sagt aldrig jobbat på ett ställe med sämre matvanor...och jag är inte stark nog att ändra nåt ; )

Imorn är det nån slags invägning det känns spontant jobbigt...tänk om det blir en sån häringa "oj oj, det här är ju inte klokt". och det är det ju inte...

D-day -11