torsdag 14 augusti 2008

Känns bättre

Tre och en halv dag utan cola... ingen huvudvärk vare sig i går eller idag(hittills) ska nog gå bra det här :P

Gjorde fina diagram på mina 300 spartaner för att se ev. framgångar.

Har börjat jobba nu och det märks på matvanor...svårt att styra ställe och trist att äta själv. Börjar också få lite känsla av att jag måste äta allt innan det är dags att köra igång.

onsdag 13 augusti 2008

sova sova

Helt slut igår, kom hem åt, sov... jag och N. låg och prata lite sen somnade båda vid typ 1900... vaknade vid 0600, 11 timmars sömn...utan cola blir man trött.

Har haft ont i huvudet i två dagar men jag tror jag ska slippa det idag (brukar vara så)

måndag 11 augusti 2008

cola light

Dags igen... nu ska jag och då menar jag SKA jag sluta med cola light. Uppriktigt sagt är jag mer oroad för det än det däringa 10 veckors grejen som börjar om två veckor. Från att ha legat på ca 4 l om dagen ska jag idag ligga på 0 cl. Just nu är det inga problem tog sista glaset igår vid 2200 så det finns säkert kvar en del (nej cola är ingen omskrivning för heroin) kommer garanterat få ont i huvudet imorn eller ikväll... vet att jag mår bättre när jag inte dricker det men samtidigt känns det märkligt tomt på något sätt, ensamt... fast det finns ju ramlösa skogsbär... :)

söndag 10 augusti 2008

ett försök (216 spartans)

Givet min vågchock tidigare idag var jag bara tvungen att tjuvstarta mitt 300 spartans program. Konklusion: jag är ingen spartan...möjligtvis en grekisk innekatt.

Till att börja med hade min pulsklocka laddat ur... föga oväntat med tanke på att jag inte använt den på en si sådär 4 månader, detta givet bestämde jag mig för att bara ta tid på eländet och se hur länge jag håller på. Första chocken kom vid upphoppen, dom var jobbigare än vad jag tänkt mig, iof. kanske inte så konstigt med tanke på dagens vägning, det är ju en del att hoppa upp med, men jag tog mig givetvis igenom dessa första 30. Övriga gick helt ok tills jag kom till de explosiva armhävningarna, redan där började krafterna tryta, men jag tog mig igenom dessa också. Vid hindu armhävningarna tog krafterna nästan helt slut i armarna och jag började stå på knäna vilket förmodligen gör övningen meningslös och bara blir en variant på vanliga armhävningar. Det absolut stoppet hände emellertid vid burpees, jag tror jag klarade 16 st innan jag andfådd höll på att kräkas...hoppade över pullups då jag inte har hittat någon hävstång och genomförde resterande två och kan nu konstaterade föjande:

Att köra barfota var inge bra (sätt på skor),
det hörs mer i golvet än vad jag tänkt mig,
det gick ganska fort att komma igenom (ca 16 min),
sista ryggövningen tog bättre än väntat,
jag blev mer andfådd än jag trott jag skulle blir (mer hjärta än väntat mao).
men framförallt...Jag är sjukt otränad... fattar faktiskt inte hur jag lyckats springa 3 st milpass i veckan i somras (visserligen bara två veckor men ändå) och ändå vara helt andfådd vid första upphoppen.

För att se det lite positivt kanske man kan hoppas på att det bara kan bli bättre...

Imorn börjar försmak av vad som komma skall. Första steget är Cola Light ut och Vatten in...

oj oj oj

Jag har precis köpt nya batterier till vågen... alltså shit... jag har aldrig varit så här illa ute, visserligen slutar jag 5 veckors semester där jag bara kört men ändå. Aldrig har jag vägt så här mycket: 96,7 satans jävla kilon. Det absolut sjukaste är att jag precis lagt in pommes frites i ungnen.

Dum i huvet? Någon?

300 Spartans

Min allra äldsta "we go way back" vän M. och jag sågs igår (J. var också med)... Trots ett antal öl innanför västen såg han oförskämt fräsch ut, främsta skälet enligt honom själv var att han "hittat rytm i sin träning". Ett "home workout" program hade tydligen gjort susen, inspirationen kom från filmen 300 och programmet fick då heta 300 spartans vilket betyder att man gör 300 moment per gång uppdelat på 10 övningar (i.e. 10 x 30) (bra formulerat?!?). Det krävdes inga redskap och det gick snabbt och var enkelt enligt M. Jag bestämde mig för att detta låg i linje med min på nyttfödelse och bestämde mig för att hitta programmet.

Det var inte helt lätt, fler än en har använt dom sjukt tränade Spartanerna som förebild för sitt tränings upplägg och alla innehöll någon form av redskap (inte nödvändigtvis vikter) jag kom fram till följande program borde funka för mig.

Jump squat (upphopp) 30
Staggered pushups(skiftande armhävningar) 30
split Jump(djupa steg) 30
explosiva pushups (hoppande armh.) 30
prison squat(benböj) 30
Hindu pushups (yoga) 30
burpees (stå, ned, armhävning, upp) 30
pullups 30!!
Double crunch 30
bent over mornings (hands behind head bend at waist and straighten up) 30


Pullups kräver en förhandling med sambo då hon inte är helt inne på att ha en blå hävstång mellan kök och vardagsrum... dessutom är 30 pullups helt omöjligt just nu(undar om jag klarar 3?), för övrigt vet jag inte var jag har den längre (kan va slängt vid flytt)
Jag får bli 273 spartans tillsvidare...

Tanken är att köra pulsklocka på övningarna och se ev framsteg där. Vi får se hur det blir.

Att födas...

Dags att göra det på riktigt och om det inte bloggas så har det inte gjorts...
Därför: Denna blog har fötts den 10 augusti 00:29 och det första inlägget görs nu!

Jag har alltid haft en hälsosamt tveksam inställning till blogging men i just detta fall tror jag mina syften tillgodoses bäst via en blogg, en blogg till mig, för mig, åt mig.

Steg ett blir att hitta ett bättre opensourceverktyg för stavningscheckar och sen måste jag undersöka hur den häringa bloggen fungerar.
Sak samma jag har inte mer att säga till mig själv just nu... bara att... det första (och förmodligen det allra enklaste steget) är taget... och för att vara så klyschig jag kan:
En, resa på tusen mil börjar alltid med ett enda steg... (va fan!)

D-Day-19